MÂINE SE ÎMPLINESC 600 DE ANI DE LA MOARTEA DOMNITORULUI MIRCEA CEL BĂTRÂN

MÂINE SE ÎMPLINESC 600 DE ANI DE LA MOARTEA DOMNITORULUI MIRCEA CEL BĂTRÂN

Miercuri, 31 ianuarie 2018, se împlinesc 600 de ani de la moartea Voievodului Mircea cel Bătrân, iar municipalitatea, prin Centrul Cultural “Ion Vinea” și muzeograf Emil Păunescu, va marca această zi printr-un eveniment comemorativ inedit, desfășurat la Ateneul Nicolae Bălănescu la ora 11.30. “Evocare 600 de ani de la trecerea în veșnicie a lui Mircea cel Bătrân” este titlul acțiunii ce va consta într-o prezentare tematică susținută de dl. Emil Păunescu.

De asemenea, Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân” își va onora patronul printr-o întâlnire a elevilor și cadrelor didactice cu același muzeograf, care va prezenta și o expoziție ad-hoc.

“Suntem în luna la sfârșitul căreia vom comemora șase secole de la trecerea în veșnicie a fondatorului acestui oraș, adică a lui Mircea cel Bătrân. Suntem într-un an al Centenarului, mâine este, așa cum știți, o sărbătoare națională, Mica Unire. Ca să se ajungă la acea Mare Unire, în istoria acestui popor au existat niște trepte, iar una din treptele importante a fost reprezentată de domnia acestui Mircea, din dinastia Basarabilor, care avea capitala sau cetatea de scaun, cum se spunea în epocă, la Curtea de Argeș. Dar cea mai importantă localitate, după Curtea de Argeș, așa cum au dovedit-o cele mai recente studii ale specialiștilor, din timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, nu a fost Târgoviște, nu a fost Turnu Severin, nu a fost Râmnicu Vâlcea, ci a fost Giurgiu. Aici, la Giurgiu, el avea o reședință temporară, supraveghea lucrările la fortificații și își făcea planuri de viitor, deoarece poziția geo-strategică a localității noastre îi îngăduia să facă asemenea planuri”, a precizat dl. Emil Păunescu în cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Local cu privire la rolul important pe care Domnitorul Mircea cel Bătrân l-a avut în istoria poporului român, dar și a orașului nostru.

Ultima modificare: 30.01.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul PROIECT TRANSFRONTALIER PRIVIND POPULARIZAREA ȘI INCLUDEREA ÎNTR-UN CIRCUIT TURISTIC A 60 DE ZONE ”PATRIMONII NATURALE PROTEJATE” DIN ROMÂNIA ȘI BULGARIA

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.